Nieuw

Hoe kies je een kinderstep

kinderstep - Vanaf welke leeftijd kan een kind steppen

Hoe kies je een kinderstep?

De Stepfabriek Nederland is leverancier van diverse merken kindersteps en krijgt steeds vaker de vraag Hoe kies je een kinderstep? Wij adviseren je graag bij het aanschaffen van een kinderstep.

Kinderen vinden steppen enorm leuk en het steppen door kinderen is dan ook enorm populair geworden. Kinderen leren snel hoe te steppen en hebben de techniek snel onder de knie. Voor de allerkleinsten is steppen voor de psychomotorische ontwikkeling erg goed. Voor de wat oudere kinderen is steppen ook een vorm van sport waarin ze zich goed in de buitenlucht kunnen uitleven.

Het is belangrijk om de juiste kinderstep te kiezen

Er bestaan verschillende soorten kindersteps en de keuze voor een kinderstep is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd, de lichaamsbouw en het gewicht van je kind. Kindersteppen moeten dan ook voldoen aan een hele reeks criteria. Om de juiste kinderstep te kiezen is belangrijk om daarnaast ook te kijken naar de technische kenmerken van het merk en model kinderstep.

Bij de Stepfabriek onderscheiden we in principe de kindersteps in leeftijd en soort kinderstep. Wij hebben in ons assortiment autopeds, loopfietsen, driewielersteps, vouwsteps en stuntsteps.

Hoe kies je een kinderstep voor kinderen van 2 tot 6 jaar

Er bestaan kindersteppen die speciaal zijn gemaakt voor de allerkleinste kinderen. Dat zijn stabiele kindersteps waarmee kinderen de techniek van het steppen leren en kunnen ontdekken hoe ze zich veilig op een step kunnen voortbewegen. Ze leren verschillende bewegingen te maken en in evenwicht te blijven; goed voor de fijne motoriek!

Voor de jonge kinderen adviseren wij de stabiele modellen met drie wielen, geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Perfect om mee te beginnen. De modellen met twee wielen zijn voor kinderen die iets verder zijn met het in evenwicht blijven en voor kinderen vanaf 5  jaar.

Hoe kies je een kinderstep voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Stepfabriek adviseert om voor een kinderstep te kiezen dat is aangepast aan je kind en met je kind kan meegroeien. Onze steps voor oudere kinderen zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Bij dit soort steps zijn de wielen zachter en dat is ideaal voor het dagelijkse rolcomfort. De vouwsteps zijn slim ontworpen zodat kinderen de step zelf kunnen open- en dichtvouwen. Bij deze modellen is de vork voorzien van een vering voor onregelmatige ondergrond om zodoende de trillingen te verminderen.

Kindersteps kopen

Bij de Stepfabriek worden kindersteps uit voorraad verkocht en daarom heeft de Stepfabriek een ruim assortiment kindersteps voor diverse doeleinden en leeftijden.

Als extra service worden de kindersteps die opgehaald worden voor u gemonteerd afgeleverd.

Uitgelicht: Yedoo kindersteps

De Stepfabriek levert Yedoo kindersteps voor elke leeftijd. Zo is er de Yedoo One Step die leverbaar is vanaf €119,00.

Hoe kies je een kinderstep      Yedoo Rodstr 20/16 step - Yedoo Kindersteps

Alle modellen kindersteps van Yedoo

Yedoo Rodstr step 20-16Yedoo Friday stepYedoo Fred & Frida stepYedoo S2016 stepYedoo S1616 stepYedoo Four 20/16 stepYedoo City stepYedoo New WZoom step – Yedoo New Tidit stepYedoo New Mau step

De prijzen van de kindersteps lopen op vanaf het model Yedoo One Step voor slechts €119,00 tot en met €379,00 voor de Yedoo Rodstr step 20-16.

Overige merken

De Stepfabriek is ook leverancier van Boardy, Crussis, Esla, JD Bug, Kickbike, Mibo, Scoot and Ride en Xootr en alle accessoires en onderdelen voor deze steps.

Klik hier voor advies betreffende het kiezen van steps voor volwassenen. In dit advies nemen nemen wij de mogelijkheden door voor het diverse gebruik van de steps. Denk hierbij aan steps voor in de stad, voor in de natuur of steps voor het sporten.

Service

Komt u uw step bij de Stepfabriek afhalen? Dan wordt de door u aangeschafte step gratis voor u gemonteerd!

Garantie

Op Yedoo steps geeft de Stepfabriek 2 jaar fabrieksgarantie.

Contact

Wilt u meer weten over de merken of modellen van de Stepfabriek? Neem gerust contact met de Stepfabriek op!

Related Posts