Nieuw

Steps volwassenen

Steps voor volwassenen toelichting Yedoo

Steps voor volwassenen. Hoe vind je de step die bij jou past?

Twee wielen, een frame en een stuur

Steps voor volwassenen hebben allemaal twee wielen, een frame en een stuur. Dat ziet er op het eerste gezicht heel eenvoudig uit, maar als je erover nadenkt om een step te kopen, dan ontstaan er vaak een aantal vragen: Zijn grotere of kleinere wielen beter? Wat is het verschil tijdens het steppen tussen een aluminium frame of een stalen frame? En wat is het voordeel van schijfremmen ten opzichte van V-brakes? Stepfabriek.nl helpt u deze vragen te beantwoorden en helpt je bij het vinden van de step die bij jou past.

Steps volwassenen

Stel jezelf de vraag

Voordat je op zoek gaat naar de step van je dromen, moet je duidelijk zijn over welk type wegen je gaat rijden en welke afstanden je zal gaan steppen. De vragen die je voor jezelf zal moeten beantwoorden zijn:

Ben ik op zoek naar een alternatief vervoermiddel voor in de stad, of wil ik liever een fysieke activiteit die ik leuk zou vinden en die me zou helpen om beter in vorm te komen?
Ben ik op zoek naar een step waarmee ik de hond kan uitlaten?
Of zoek ik een step voor recreatief gebruik, om zo af en toe een leuke plaats mee door te steppen?
Hoeveel kilometer zal ik waarschijnlijk reizen in een dag, week, maand?
Wil ik fitnessen of heb ik de ambitie om mee te doen aan een wedstrijd?
Heb ik genoeg of weinig ruimte om de step op te bergen?
Moet ik de step af en toe met de auto vervoeren?
Rijd ik vooral op fietspaden of meer off-road?
Hoeveel geld kan/wil ik uitgeven aan een step?

Step voor volwassenen

Parameters waarop u zich moet concentreren
De wielmaat voor en achter
Het framemateriaal
Het gewicht van de step en maximale belasting
Totale lengte van de step
En of de step opvouwbaar is

Ik heb een step nodig voor in de stad en voor korte afstanden naar mijn werk

Heb je een snelle en betrouwbare step nodig die je door smalle stadsstraten en druk verkeer kan helpen en die vooral als alternatief stadsvervoer zal dienen?

Dan heb je aan een step met een wielformaat van 12 tot 20 inch een step die het meest geschikt is. Deze steps zijn korter en daarom ook gemakkelijker te stallen en daarnaast zijn deze steps vooral ook heel wendbaarder, wat ideaal is als je door het centrum stept met veel verkeer. Ze zijn gemakkelijk te manoeuvreren en door hun lage gewicht kunnen ze zonder problemen worden gedragen. Ze passen in een tram, een appartement of op een balkon, zodat u de step altijd bij de hand hebt.

Je kunt er comfortabel afstanden mee afleggen tot circa 15 a 20 kilometer. Deze steps zijn bovendien ook erg geschikt voor beginners, die zich nog maar net in de wereld van het steppen oriënteren.

Step voor volwassenen

Stadssteps voor volwassenen op basis van wielmaat

Wielmaat 16”/12”

Dit is de goede oude klassieker, wendbaar en gemakkelijk op te bergen, een step die zelfs kinderen aankunnen.

Wielmaat 16”/16”

Een groter achterwiel geeft de step meer snelheid, dynamiek en stabiliteit. Hij is populair onder recreatieve rijders, studenten, moeders met kinderen op de loopfiets(en) en gepensioneerden.

De specificaties van de stadssteps:

Yedoo Friday       16″/16″            – 141 cm            – 7,0 kg

Yedoo S1616        16″/16″            – 138 cm            – 8,4 kg

Yedoo City            16″/12″            – 128 cm            – 8,8 kg

Yedoo Three       16″/12″            – 128 cm             – 9,0 kg

Doordeweeks in de stad en tijdens het weekend genieten van de natuur en het bos in!

Trekken de pittoreske stadjes u evenveel aan als de frisse lucht, bomen en natuur? Dan moet u kiezen voor een universeler type step met een 20″/16″ of 20″/20″ wielmaat. Dit is een step die zowel geschikt is voor in de stad, maar ook het buitenleven aankan. Het grootste voordeel van dit type steps is hun compactheid met voldoende hoge snelheid. De wielen blijven goed op koers, de step is wendbaarder en over het algemeen ook stabieler. Je zult hem niet alleen gebruiken voor het reizen door de stad, maar ook voor een sportievere rit op de fietspaden en voor uitstapjes over de heidepaden in het weekend.

Met de 20″/16″ wielen kunt u gemakkelijk tot 20 kilometer afleggen, met de 20″/20″ kunnen de sportievelingen onder u ons zich zelfs wagen aan een rit van 25 kilometer.

De specificaties van de allround steps:

Yedoo Dragstr       20″/20″            – 159 cm            – 7,4 kg

Yedoo Rodstr         20″/16″            – 150 cm             – 7,4 kg

Yedoo S2016          20″/16″            – 149 cm             – 9,0 kg

Yedoo Mezeq         20″/16″            – 148 cm             – 11,0 kg

Yedoo Mula            20″/16″            – 145 cm             – 10,1 kg

Yedoo Four            20″/16″            – 145 cm             – 10,5 kg

Ik ben op zoek naar een step om te sporten of om recreatief mee te rijden..

Moet je er soms echt even tussenuit en wil je soms echt even alles achter je laten? Of vind je dat je na een week op kantoor werken nog eens flink moet trainen? Of voel je je aangetrokken tot het maken van recreatieve ritjes en het bezoeken van onbekende plaatsen? Dan moet je op zoek naar een betrouwbare step die gebouwd is voor langere afstanden. Voor langere afstanden loont het de moeite om te investeren in meer comfort en grotere 26″/20″ of 28″/20″ wielen, waardoor je verzekerd bent van een hogere snelheid met een minder inspanning. En omdat je nooit weet waar je benen je naartoe kunnen leiden, raden we je steps aan die de mogelijk hebben om de voetplankhoogte te verstellen. In de basis is dit tussen de 6 en 7,5 cm hoogte.

Steps voor volwassenen

Je hoeft ook niet bang te zijn om je step stevig af te laden met bagage. De duurzaamheid van de steps is door menig reiziger getest, zo reisde de welbekende Marek Jelínek bijvoorbeeld de halve wereld af op de Yedoo Trexx. De steps met een aluminium frame zijn niet alleen lichter dan de stalen steps, maar zijn ook stugger, zodat een maximum aan kick off energie zich vertaalt in snellere beweging vooruit. De stalen steps zijn zwaarder, maar ze absorberen de trillingen beter. Het is niet eenvoudig om er een keuze uit te maken en daarom raden wij aan om meerdere modellen te bekijken en een goede testrit te maken.

Gewicht en maximale belasting:

Yedoo S2620    26″/20″   – 130 kg   – 9,2 kg

Yedoo Trexx     26″/20″    – 130 kg   – 7,9 kg

Yedoo Wolfer* 28″/20″   – 120 kg   – 7,0 kg

*De Yedoo Wolfer step is in principe vooral bedoeld voor snel rijden op de weg, maar omdat we weten dat de gebruikers de step vaak aanpassen voor tochten, noemen we de Yedoo Wolfer ook in deze categorie.

Ik ben een sportman in hart en nieren en ben graag op de weg te vinden

Steps voor volwassenen toelichting Yedoo

Voel je je aangetrokken tot snel rijden over de fietspaden, wellicht zelfs races, perfecte frames en onderdelen van topkwaliteit? Kies dan voor steps met 28″/20″ of 28” /28” wielen en een licht, idealiter aluminium frame, waarmee je zowel anderen als jezelf kan uitdagen. Deze sportsteps hebben een laag gewicht, een lage loopvlakhoogte, onderdelen van topkwaliteit en dunne banden (racefietsband dikte). Deze steps hebben een hogere prijs, maar als je regelmatig rijdt of zelfs graag uit wil dagen, dan zal de investering zichzelf zeker terugverdienen in de vorm van plezier in de rit, snelheid of het aantal medailles dat je hebt gewonnen.

Ik hou van off-road rijden

Buiten de geasfalteerde wegen rijden is moeilijker op een step dan op een mountainbike, maar als je jezelf toch buiten de bestaande wegen ziet, dan moet je op zoek gaan naar een step met een hogere rijhoogte en natuurlijk banden die geschikt zijn om off-road mee te rijden. Voor degenen die zich niet laten afschrikken door het weer of de modder, raden wij steps met schijfremmen aan, zoals bijvoorbeeld de Yedoo Mezeq of Yedoo Trexx Disc.

Ik geniet van uitstapjes met mijn hond

Step Yedoo hond

Je kunt je viervoeter ook betrekken bij het steppen, je hoeft alleen maar rond te kijken voor een dog-adapter, die op bijna alle soorten steps gemonteerd kan worden. Het is dan zowel gezond voor mens en dier. De steps die geschikt zijn om te steppen met de hond zijn onder andere de Yedoo Mezeq, Yedoo Trexx en Yedoo Trexx disc, Yedoo S26/20 en ook de Yedoo Dragstr.

Bij het selecteren van een step kun je ook kiezen op basis van de eigenschappen die de rijprestaties van een step het meest beïnvloeden. Wat zijn dat?

Het selecteren van een step op basis van eigenschappen

Wielmaat

De wielgrootte beïnvloedt de rijprestaties en de totale lengte van de steps voor volwassenen. Hoe groter het voor- en achterwiel, hoe sneller de step zal rijden en hoe makkelijker hij oneffenheden in de ondergrond zal overbruggen. Het rijden op grotere wielen zal stabieler en comfortabeler zijn, maar minder wendbaar en de eisen aan transport of opslag zullen groter zijn.

Framemateriaal

Het framemateriaal beïnvloedt niet alleen het gewicht van de step, maar ook de rijprestaties en de prijs. Aluminium frames zijn zeer licht, degelijk, met optimale stevigheid en bovendien zeer duurzaam. Een hogere prijs komt overeen met hun unieke rijprestaties en hoge functionele eigenschappen.

Yedo Wolfer step

Het klassieke stalen frame mag dan wel wat zwaarder zijn, maar het is flexibeler en absorbeert hierdoor beter de oneffenheden in het wegdek. De rit zal comfortabeler zijn, met een groter gevoel van stabiliteit. Vooral degenen die nog maar net beginnen met het rijden op een step zullen dit zeker waarderen, daarnaast zal de lagere prijs zal je natuurlijk ook bevallen.

Loopvlakhoogte

Een van de belangrijkste eigenschappen waarop je je moet concentreren bij het selecteren van een step is de hoogte van de voetplank de loopvlakhoogte. Die bepaalt hoe veeleisend de rit zal zijn. Bij het afzetten maak je squats op het been die op de voetplank staat. Hoe hoger de voetplank, hoe groter de squats die je moet maken, en hoe meer je het steunbeen zal belasten. In het geval van grotere afstanden, zult je zelfs een paar extra millimeters waarnemen. Een andere eigenschap die verband houdt met de loopvlakhoogte is de rijhoogte (de afstand tussen de grond en de onderkant van de voetplank), die van invloed is op het vermogen om door het terrein te gaan. De rijhoogte bepaalt in principe hoeveel je tegen de hobbels aan gaat wrijven tijdens het rijden.

De loopvlakhoogte en de rijhoogte van de steps*:

Yedoo Wolfer             3,2/5,2 cm                  – 5,9/7,9 cm

Yedoo Trexx               4,0/6,0 cm                 – 6,7/8,7 cm

Yedoo S2620              4,5/6,5 cm                  – 7,3/9,3 cm

Yedoo Dragstr           4,0/6,0 cm                  – 6,7/8,7 cm

Yedoo Friday              4,0/6,0 cm                  – 6,7/8,7 cm

Yedoo S2016               4,0/6,0 cm                  – 6,8/8,8 cm

Yedoo Mula                 4,5/6,5 cm                   – 8/10 cm

Yedoo City                    4,5/6,5 cm                  – 8/10 cm

*Twee cijfers worden gegeven voor steps met een instelbare hoogte van het voeteneind. Tolerantie +-0,2 cm.

De ideale rijhoogte voor het rijden op asfalt is tussen de 3 en 4,5 cm. Als u ook van plan bent om off-road te rijden, raden wij u aan om een step met een dubbele achtervork te gebruiken, waardoor u de hoogte van het voeteneind kunt verhogen als u besluit om off-road te rijden.

Vrijwel alle steps voor volwassenen zijn uitgevoerd met de mogelijkheid om de hoogte in 2 standen in te stellen.

Step voor volwassenen

Stuurhoogte

De meeste kleinere steps hebben een stuur met een geschroefde headset, waardoor de hoogte met één inbussleutel snel kan worden aangepast. Dit komt bijvoorbeeld van pas als de hele familie gebruik maakt van één step. Sportieve steps daarentegen, die naar verwachting slechts één eigenaar hebben, zijn uitgerust met een hoogwaardig A-head headset, waarvan de hoogte kan worden aangepast door het verwijderen van een van afstandsringen (of toevoegen) of door het omdraaien van de stuurpen.

De hoogte en de hoek van het stuur worden individueel aangepast aan de lichaamslengte en de rijstijl. Over het algemeen is het lager geplaatste stuur geschikt voor een sportievere rijstijl. Een hoger geplaatst stuur is comfortabeler voor langere routes en recreatief ritten.

step volwassenen Yedoo

V-brakes of schijfremmen

De “V-brakes”, zijn een klassieker die je kent van fietsen. Ze zijn bij al onze steps voor volwassenen betrouwbaar en het onderhoud is eenvoudig.

Schijfremmen zijn ideaal voor rijders die niet bang zijn voor bergafwaarts rijden of veeleisende omstandigheden zoals regen, modder of gevallen bladeren. Schijfremmen zijn zeer efficiënt, maar maken de step ook iets zwaarder. Ook voor mensen met een (wat grotere) hond is een step met schijfremmen ideaal, je hebt hierdoor meer remkracht.

Step voor volwassenen

Draagvermogen

De constructie van alle steps voor volwassenen is ontworpen voor een bepaalde rijstijl en ondergrond, en daarom verschilt de maximale belasting van de steps voor volwassenen. Wij raden je aan om je gewicht niet hoger te laten zijn dan de maximale belasting van de gekozen step.

Step voor volwassenen

Laat je bij de keuze van een step echter niet meeslepen door de draagkracht van het frame alleen, die bij zowel stalen als aluminium steps beduidend hoger is dan de totale draagkracht van de step. Dit komt niet alleen door het draagvermogen van het frame, maar ook door de draagkracht capaciteit van de andere gebruikte onderdelen, met name de banden en wielen (spaken). Kleinere steps hebben daarom meestal een hoger draagvermogen dan scooters met grote wielen.

Prijs

Bij steps voor volwassenen is het materiaal waarvan het frame en het stuur zijn gemaakt en de kwaliteit van de onderdelen beïnvloeden de prijs van een step het meest. Voor meer details betreffende de steps voor volwassenen zie de technische eigenschappen van de afzonderlijke modellen.

En dan nog 1 belangrijke tip: een nieuwe step moet eerst worden ingereden

Net als bij auto’s is het ook goed om met de step te rijden voordat je ze regelmatig gaat gebruiken. De spaken, kabels en andere onderdelen “bezinken” geleidelijk aan en werken tijdens de eerste ritten. Het is daarom belangrijk om de step na ongeveer 50 tot 100 kilometer rijden te controleren. Dat geldt voor steps voor volwassenen, voor kindersteps en voor hondensteps.

Voor meer informatie kunt u ons via ons contactformulier bereiken. Bellen mag ook.

Related Posts