Nieuw

Yedoo City Step Review

Yedoo City Step

Yedoo City Step review

In deze review kijken we naar de Yedoo City step, een step met het formaat van een kleine step maar het comfort van een wat grotere step.

Zelf monteren

Een kleine uitdaging is dat je de steps van Yedoo zelf moet monteren. Dit lijkt veel werk maar stelt in de praktijk weinig voor. De wielen zet je in een handomdraai vast met snel spanners. Daarnaast moet je het stuur nog even monteren met een inbussleutel.

Het meest werk is het afstellen van de velgremmen, dit vraagt wat handigheid om te zorgen dat de remmen op de juist hoogte en afstand worden vastgezet. Er is echter een duidelijke handleiding bijgeleverd en er staan ook veel voorbeeld filmpjes op Youtube hoe je remmen goed kunt afstellen. Kortom, in hooguit een half uurtje kun je de eerste kilometers maken op je nieuwe step.

Yedoo Step

Voordelen van een echte step

Eenmaal gemonteerd valt op dat de Yedoo city met 1.35 meter lengte en 12 en 16 inch banden vrij compact is maar toch heeft de step veel meer comfort dan de kleine
(opvouwbare) stepjes met plastic wieltjes die je veel ziet. Dit komt vooral door het gebruik van rubber fietsbanden. Hierdoor is de rit een stuk comfortabeler, zeker over oneffen wegdek. Ook stuur je door het grote voorwiel gemakkelijker.

Het stevige frame en het volwaardige fietsstuur geven bovendien een lekker stevige grip en voldoende houvast. Bij de kleinere vouwstepjes zit er vaak speling op het stuur. Ook valt op dat het grote voorwiel van de Yedoo City ervoor zorgt dat de step een stuk stabieler stuurt, zeker in scherpe bochten.

Yedoo city step, compact en toch comfortabel

Wanneer we de step uitgebreider testen op de weg valt op dat de Yedoo City Step echt veel fijner stept dan de goedkope steps met plastic wieltjes. Daarbij is de Yedoo City step bijna zo compact als een vouwfiets maar de ervaring is comfortabeler dan een vouwfiets omdat je op een step een andere positie hebt en het stuur in verhouding hoger staat.

Ook geeft het 16 inch voorwiel voldoende stabiliteit omdat je om een step toch net wat langzamer gaat dan op een fiets. De dikke fietsbanden zorgen daarbij voor rijcomfort en door de dubbele velgremmen ben je ervan verzekerd dat je op tijd stil staat. De Yedoo City step geeft dus ondanks zijn compacte formaat een goede stepervaring.

Yedoo Step

Geschikt voor volwassenen

De Yedoo City stept dus prettig en is geschikt voor volwassenen. Maar waarom zou je nu de Yedoo City step moeten overwegen? Als je nog onbekend bent met steppen is het handig om te weten dat steppen erg gezond is. Qua calorieverbranding zit het tussen fietsen en hardlopen in en je hebt met steppen weinig kans op blessures.

Daar komt bij dat het zeker in de coronatijd een makkelijke manier is om aan is om voldoende te bewegen. Bovendien is een step bij kortere afstanden ook geschikt voor woon-werkverkeer, zeker in de stad waarbij je regelmatig moet afstappen van je fiets. Ook is een step zeer geschikt om de hond uit te laten mits het niet te warm weer is. Fietsen gaat namelijk voor de meeste honden net te snel terwijl ze bij wandelen hun energie niet genoeg kwijt kunnen, een step zit daar mooi tussenin.

Voordeel van de Yedoo City

Het voordeel van specifiek de Yedoo City is vooral de kosten. Een goedkope step voor volwassen kost al snel 120 euro en dan heb je eigenlijk een stuk speelgoed met oncomfortabele wieltjes zonder goede remmen. Voor slechts 100 euro meer heb je de Yedoo City, een step met een fatsoenlijk aluminium frame, aluminium velgen met echte luchtbanden en dubbele velgremmen.

Daarbij is een extra voordeel dat de Yedoo City niet alleen goedkoop is in aanschaf maar ook in onderhoud. Vergeleken met een fiets zijn er veel minder bewegende delen, eigenlijk hoef je bij een step alleen periodiek de banden en de remblokjes te vervangen. Daarmee is een step niet alleen een erg gezond maar ook erg goedkoop vervoersmiddel in aanschaf en gebruik.

Ideaal voor dagelijks gebruik

Wij zouden zelfs durven stellen dat de Yedoo City ideaal is voor dagelijks gebruik. Een half uurtje steppen is erg gezond, het is erg goedkoop en het is ook nog eens erg duurzaam. Bovendien is steppen ook maar steeds hipper, het past in de trend van duurzaam en gezond leven.

Met zijn lage aanschafprijs en compacte formaat is de Yedoo City een geschikte keuze voor iedereen die wil kennismaken met steppen. En dan bedoelen we echt

Een extra voordeel van een compacte step is dat deze meer geschikt is voor volwassenen dan een kleine fiets. Met een stuurhoogte van 92 tot 102 centimeter is de Yedoo City geschikt voor kinderen en volwassenen met een lengte van 150 tot 190 centimeter.

Daarnaast kan de Yedoo city tot maximaal 120 kg worden belast, de meeste volwassenen kunnen dus zelfs nog een (zware) rugzak meenemen. De Yedoo City is daarbij beschikbaar in 4 mooie kleuren, felrood, cyaan/turkoois en wit en zwart.

Gezond en duurzaam steppen in plaats van de illegale, oncomfortabele en milieuonvriendelijke elektrische stepjes die je steeds vaker ziet.

Yedoo City samengevat

Kortom, de Yedoo City is wat ons betreft een echte aanrader als je wilt beginnen met steppen en een lekker compacte step zoekt. Hij is prima geschikt voor woon-werkverkeer of een sportief rondje om na het werk. Met de optionele hondenadapter kun je ook veilig op pad met je hond.

Wil je liever een groter formaat step? Yedoo heeft ook diverse steps met grotere afmetingen. Deze zijn natuurlijk minder compact maar hebben door de grotere wielen wel een iets lagere rolweerstand en meer stabiliteit bij het sturen. Twijfel je nog of steppen iets voor je is? Neem gerust contact op met onze klantenservice voor advies of bekijk onze video’s over steptechniek.

Service

Komt u uw step bij ons afhalen? Dan monteren wij die gratis voor.

Garantie

Op alle Yedoo steps 2 jaar garantie.

Overige merken

Naast leverancier van Yedoo is de Stepfabriek ook dealer van Boardy, Crussis, Esla, JD Bug, Kickbike, Mibo, Scoot and Ride en Xootr, Uiteraard verkopen wij ook alle accessoires en onderdelen voor de steps van de diverse merken.

Naast kindersteps leveren wij ook steps voor volwassenen en stuntsteps. Klik hier voor advies betreffende het kiezen van steps voor volwassenen. In dit advies nemen nemen wij de mogelijkheden door voor het diverse gebruik van de steps. Denk hierbij aan steps voor in de stad, voor in de natuur of steps voor het sporten.

Contact

Heeft u een vraag over één van onze producten of de levering ervan? Neem gerust contact met ons op!

Related Posts