Nieuw

Crussis Urban Step Review

Crussis Urban step 4.3 Black/Orange

Crussis Urban step review

De Crussis Urban step is een redelijk geprijsde step gecombineerd met een stevig frame, flinke wielen en een leuk kleurtje. Dit maakt de step potentieel geschikt voor woon-werkverkeer maar ook allerlei recreatieve activiteiten. Laten we de Crussis Urban step eens nader bekijken.

Stepfabriek Crussis Urban Step

Samenvatting voor de snelle lezers

De Crussis Urban steps zijn niet alleen heel betaalbaar maar ook heel veelzijdig. Door de grote wielen en het lage frame heeft de Urban step een comfort niveau dat niet te vergelijken is met opvouwbare stads stepjes. Steppen met de Crussis Urban step is daarmee niet alleen goed voor de conditie maar ook nog erg leuk. Daarnaast komt de Urban in vier leuke combinatiekleuren en is hij uit te breiden met allerlei handige accessoires. Klik hier voor de Crussis Urban in de kleur zwart / oranje.

Dit maakt de Crussis Urban step niet alleen een gezonde en prettige keuze voor woon-werkverkeer. Ook steppen met de hond en sportief steppen op de weg of off-road is met deze step prima mogelijk. Dankzij het gebruik van een lichtgewicht frame en standaard fietsonderdelen ben je bovendien verzekerd van een lange gebruiksduur. Tot slot is de step geschikt voor bijna alle tieners en volwassenen met een aanbevolen lichaamslengte van 150 tot 210 cm en een maximum belasting van 150 kg.

Stepfabriek Crussis Urban Step

Al met al is de Crussis Urban een aanrader voor betaalbaar, duurzaam en gezond woon-werkverkeer of een sportieve besteding van de vrije tijd. Meer weten over de voordelen van steppen en de Crussis Urban? Lees dan de volledige review of bekijk de productpagina.

Waarom steppen?

Waarom zou je kiezen voor een step in plaats van bijvoorbeeld een fiets? Steppen is in Nederland wat ongebruikelijker dan fietsen maar toch zitten er een paar grote voordelen aan steppen.

Het belangrijkste misschien wel is dat steppen een ontzettend gezonde en blessurevrije manier van bewegen is. Zo verbrand je op de step wat meer calorieën dan op de fiets maar wel wat minder dan bij hardlopen. Steppen is dus iets minder effectief dan hardlopen maar minder blessuregevoelig en ook minder vermoeiend. Ook ga je niet zomaar hardlopend naar je werk, met de step kan dit wel.

In vergelijking met fietsen heeft steppen dus een hogere calorieverbranding maar is de step ook nog eens compacter, goedkoper en onderhoudsvriendelijker dan de fiets. Daarbij lever je wel iets in op snelheid (ook hier ligt steppen tussen de snelheid van hardlopen en fietsen in) maar zeker bij recreatief verkeer en korte ritten woon-werkverkeer binnen de stad heeft dit geen nadelen.

Stepfabriek Crussis Urban Step

De Crussis Urban step

Waarom zou je nu specifiek voor de Crussis Urban step kiezen? Crussis mag in de Nederlandse fietswereld onbekend klinken, in de stepwereld is het een bekend merk geworden. De steps worden gefabriceerd in Europa (Tsjechië).

Wat de Crussis Urban vooral interessant maakt is de combinatie van een relatief stevig en lichtgewicht frame, grote en comfortabele wielen in combinatie met een scherp prijskaartje. Aangevuld met een paar flitsende kleuren om uit te kiezen maakt dit de Urban Crussis op papier een hele leuke step.

Grote wielen, laag frame

Wat echt opvalt is het grote 26 inch voorwiel wat de step een heel andere uitstraling geeft dan kleinere (opvouwbare) stepjes. Hierdoor is het rijgedrag veel stabieler en comfortabeler. Daarnaast heeft de Crussis een sportief, laag frame met een grondhoogte van slechts 5 cm. Hierdoor kun je prettig steppen omdat je met je staande been minder hoeft te hurken. En juist dit hurken gebruikt relatief meer energie dan het afzetten met je andere been.

Om de step toch enigszins compact te houden is gekozen voor een 20 inch achterwiel. Hierdoor is de step in totaal 175 cm lang met een wielbasis van 117 cm. Het loopvlak waar je op kan staan is zo’n 48 cm lang en mag maximaal 150 kg dragen. De aanbevolen rijderslengte is 150 tot 210 cm. Hiermee is de step een stukje compacter dan een volwassenen fiets. Bovendien kun je doordat beide wielen een snel span as hebben zonder ketting de wielen zeer makkelijk demonteren voor onderhoud of transport.

Tektro remmen en fietsonderdelen

Naast de wielen is ook het onderhoud van de step erg eenvoudig. De step is afgemonteerd met standaard fietsonderdelen zoals Tektro remmen en Schwalbe banden met een lage rolweerstand. Dit maakt het zoeken en vervangen van onderdelen zeker in een fietsland als Nederland erg eenvoudig. Daarbij ontbreekt natuurlijk een ketting, derailleur en crankstel wat het onderhoud nog eenvoudiger maakt.

Stepfabriek Crussis Urban Step

Het enige waar je eigenlijk op hoeft te letten is de bandenspanning en de slijtage van de remmen. Daarnaast kan het handig zijn om de step te voorzien van (fiets)verlichting, deze is niet standaard bijgeleverd. Al met al is het onderhoud dus makkelijker en is het afwerkingsniveau van de step goed, het frame is netjes gespoten en mooi afgewerkt en er is gezien de scherpe prijs niet bezuinigd op het afwerkingsniveau.

Mooie kleuren

Dit mooie afwerkingsniveau wordt versterkt door de 4 opvallende kleurencombinaties waarin de Crussis Urban te verkrijgen is. De Crussis Urban 4.4 step komt in een opvallende neon gele kleur met oranje velgen. De Crussis Urban 4.3 step komt met een zwart frame en oranje accenten en velgen. De Crussis Urban 4.2 step komt in een zwart frame met met neon accenten en velgen.

Tot slot is er voor wie dat allemaal te opvallend vind is er de Crussis Urban 4.1 step in stijlvol wit met even stijlvolle zwarte velgen en accenten. Het zijn allemaal kleurcombinaties die je op een fiets niet zo snel tegenkomt maar deze step kan het wel hebben omdat die toch een wat speelsere uitstraling heeft.

Ideaal voor de hond

De Crussis Urban step is dankzij zijn grote comfort ideaal voor recreatieve sportieve ritten, vooral in combinatie met de hond. Voor energieke honden is wandelen namelijk wat te langzaam maar fietsen gaat vaak net te snel en belast een hond teveel. Een step heeft hierin een ideaal tempo om de hond uitdaging te bieden en tegelijk niet teveel te vermoeien.

Dankzij het grote stabiele voorwiel hoef je bovendien niet bang te zijn dat je zomaar uit evenwicht wordt getrokken door je hond. Voor de beste ervaring is het aan te raden om de bijpassende dog adapter te bestellen. Deze aanlijn adapter met springveer zorgt ervoor dat je je hond op een veilige manier kunt meenemen voor of naast de step.

Stepfabriek Crussis Urban Step
Offroad of woonwerkverkeer

Maar uiteraard is er ook zonder hond een hoop lol en nut te beleven aan de Crussis Urban. Zo is de step dankzij de grote wielen en dikke schwalbe banden zeker geschikt voor wat (licht) off-road werk. Je moet hierbij welk rekening houden met de geringe grondhoogte die steps hebben. Maar een gemiddeld grindpad of bospad is prima te doen.

Ook voor woon-werkverkeer is de Crusiss Urban een prima keuze. Het grotere formaat zorgt ervoor dat je serieus wordt genomen in druk stadsverkeer en zeker de wit met zwarte versie ziet er ook nog eens stijlvol uit. Dankzij de lage grondhoogte en soepele wielnaven kom je bovendien niet al te bezweet op je werk aan maar heb je wel gelijk je beweging gehad. Wel loont het voor zowel off-road als woon-werkverkeer om de optionele spatborden te bestellen tegen ongewenste regen en modder.

Samengevat

We zijn enthousiast over de Crussis Urban en ons review oordeel is positief. De step is met 419 euro betaalbaar geprijsd, zeker vergeleken met een vergelijkbare fiets. Daarvoor krijg je redelijk wat kwaliteit terug en de step is relatief compact en licht. Zo weegt hij in totaal slechts 10 kg, terwijl een gemiddelde fiets al snel 15-20 kg weegt.

Daarbij is het grootste voordeel dat je met de Crussis Urban gezond en duurzaam bezig bent. Steppen is uitdagender en intensiever dan fietsen zonder grote risico’s op blessures. Ook bevat de step minder materialen en is hij in het algemeen eenvoudiger en makkelijker te onderhouden. Dat maakt het een bijzonder duurzame, gezonde en goedkope manier van vervoer voor woon-werkverkeer.

Maar ook zeker recreatief en sportief is de Crussis Urban step het overwegen waard. Hij is ook zeer geschikt om samen op stap te gaan met een vriend/vriendin die liever hardloopt. Wil je meer weten over de Crussis Urban step? Bekijk dan onderstaande video waarin de optimale steptechniek voor de Urban wordt uitgelegd.

Related Posts